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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  14/09/2022
Data da última atualização:  14/09/2022
Autoria:  MELO, D. A. de S.; LEITE, A. C. S. P.; LIMA, R. da S.; RODRIGUES, J. M. da C. da S.; ARAÚJO, C. de A.; CUNHA, D. de S.; COSTA, C. de J. P.; SÁ. M. K. N. de; MAGALHÃES, A. L. R.; CAMPOS, F. S.
Afiliação:  DANIEL ÂNDERSON DE SOUZA MELO, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco; ANA CLARA SILVA PINHEIRO LEITE, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco; RAQUEL DA SILVA LIMA, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco; JESSICA MARIA DA CONCEIÇÃO DA SILVA RODRIGUES, Universidade Federal do Sudoeste da Bahia; CLEYTON DE ALMEIDA ARAÚJO, UNIVASF; DIEGO DE SOUSA CUNHA, Universidade Federal do Tocantins; CLAUDENILDE DE JESUS PINHEIRO COSTA, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco; MOEMA KELLY NOGUEIRA DE SÁ, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco; ANDRÉ LUIZ RODRIGUES MAGALHÃES, Universidade Federal do Agreste de Pernambuco; FLEMING SENA CAMPOS, Bolsista CNPq.
Título:  The inclusion of cactus pear changesthe fermentation process, chemical composition and aerobic stability of arboreal cotton silages.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Journal of the Professional Association for Cactus Development, v. 24, p. 70-82, 2022.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective was to evaluate the fermentation process, nutritional quality,and aerobic stability of mixed silages ofarboreal cotton and cactus pear. This was a completely randomized design, with five levels of inclusion of cactus pear (0, 15, 30, 45,and 60%) in the arboreal cotton silage and four replications per treatment, totaling 20 experimental units.Data were submitted to analysis of variance and regression at a 5% probability level for type I error. The inclusion of cactus pear resulted in increased losses from gases (P<0.001), effluents (P<0.001), buffering capacity (P<0.001), aerobic stability (P = 0.010),andpH upward trend (P<0.001). There was a decreasinglinear effect on dry matter recovery (P<0.001), pH (P<0.001), ammonia nitrogen (P <0.001), themaximum difference in the temperature of the silage in relation to the environment(P = 0.005) and maximum pH (P<0.001) of silages. The inclusion of cactus pear affected the maximum temperature (P<0.001) of silages in a quadratic way. There was a decreasing linear effect of dry matter(P<0.001), ether extract (P<0.001), Organic matter(P<0,001), crude protein (P =0,002) and neutral detergent fiber corrected for ash and protein (P = 0.030). The use of cactus pear promoted an increasing linear effect for the levels of mineral matter (MM) (P<0.001), corresponding to an increase of 0,271%, for each 1% inclusion of cactus pear.The increase in the proportions of cactus pear in the silages promoted an increasing linear effect for m... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Perdas de fermentação; Preservação de forragem.
Thesagro:  Algodão Arbóreo; Caatinga; Composição Química; Gossypium Hirsutum; Opuntia Ficus Indica; Palma Forrageira; Silagem.
Thesaurus Nal:  Forage; Opuntia.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATSA60029 - 1ADDAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Amazônia Oriental.
Data corrente:  30/03/2011
Data da última atualização:  07/06/2017
Tipo da produção científica:  Folder/Folheto/Cartilha
Autoria:  SILVA, D. da F.; ANDRADE, A. C. da S.; CARVALHO NETO, A.
Afiliação:  DANIEL DA FONSECA SILVA, CPATU; AUGUSTO CESAR DA SILVEIRA ANDRADE, CPATU; AUGUSTO CARVALHO NETO, ESTAGIÁRIO CPATU.
Título:  Escola ambiental: transferência de tecnologia para a segurança alimentar e a valorização da agricultura urbana nas escolas.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2010.
Páginas:  17 p.
ISBN:  978-85-87690-88-3
Idioma:  Português
Conteúdo:  Introdução; Benefícios do projeto; O objetivo do projeto; Público-alvo; As principais atividades do projeto; Vitrine de Tecnologias; Capacitação; Monitoramento; Implantação da coleta seletiva de lixo nas escolas.
Thesagro:  Alimentação; Educação Ambiental; Nutrição Humana.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/31768/1/Cartilha-EscolaAmbiental.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amazônia Oriental (CPATU)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATU44207 - 1UMTFL - PP1215512155
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